Forum

Een vereniging als UVV valt of staat met de leden. De leden zijn de club, ze betalen, zijn betrokken, bepalen de cultuur en moeten het warme clubgevoel hebben bij de vereniging. Wanneer dat stopt, zullen leden voor andere verenigingen kiezen. Dat hebben we vorig jaar gezien en we zien dat ook dit jaar weer een groot verloop te verwachten is.

Door leden weer centraal te zetten denken we dat de club de situatie zou kunnen keren. Het blijkt echter niet eenvoudig om een cultuuromslag binnen UVV te organiseren. Vandaar deze website en de vraag om jullie input in het forum.

Graag met respect voor ieders mening en zonder te schelden of te beledigen. Negatieve of beledigende opmerkingen verwijderen wij van dit forum.

Selectie UVV nog la...
 
Notifications
Clear all

Selectie UVV nog lang niet op oorlogssterkte  

overuvvvoetbal
(@overuvvvoetbal)
Lid Admin

Vandaag is dit artikel verschenen in het AD.

ReageerCitaat
Topic starter Geplaatst : 20/06/2020 8:33 am
Topic Tags
overuvvvoetbal
(@overuvvvoetbal)
Lid Admin

Hieronder het volledige artikel:

Selectie UVV nog lang niet op oorlogssterkte

De voetballers van UVV maken de overstap naar de zaterdag, meldde deze krant twee weken geleden. "Het is tijd voor wat rust in de tent", zei UVV's technisch bestuurslid Ben Asbai toen.

Door op zaterdag te gaan spelen, probeerde UVV bij het eerste team rust te creëren en het verzoek van de selectie in te willigen. Ondanks het besluit om van speeldag te veranderen, is UVV nog lang niet dicht bij een rustige situatie. Buiten bestuurlijke onrust, waar twee bestuursleden zijn vertrokken na de laatste algemene ledenvergadering, is ook de situatie bij het eerste elftal nog niet onder controle. Dezelfde spelersgroep die graag naar de zaterdag wilde, valt nu toch uit elkaar. 

Teller

Een deel van de selectie besloot op de valreep zijn heil toch ergens ander te zoeken. UVV is er wel in geslaagd een paar nieuwe spelers te halen, maar de teller staat momenteel op slechts veertien spelers. "We hebben een uitdaging voor komend seizoen", zegt Asbai, waarmee hij zich eufemistisch uitdrukt.

Ook is vrijwel de voltallige JO19-1 vertrokken en is er geen tweede elftal, waardoor UVV bij een tekort aan spelers niet kan terugvallen op een ander team. Asbai: "We hebben wel een JO18-1, maar het is nog afwachten of zij het niveau aankunnen".

Versterkingen

Het technisch bestuurslid hoopt op wat versterkingen van buitenaf, ook na de overschrijvingsdeadline, "We zijn nog bezig met spelers die vorig seizoen geen club hadden, of bijvoorbeeld van SVA Papendorp. Idealiter willen we achttien selectiespelers, maar we hopen in ieder geval op zestien uit te komen", aldus Asbai, die ondanks geruchten dat hij zou opstappen wel aanblijft als technisch bestuurslid. "Er wordt veel gepraat binnen UVV, maar negentig procent is onzin".

Moreno Versteeg

ReageerCitaat
Topic starter Geplaatst : 20/06/2020 8:49 am
OuderUVV
(@ouderuvv)
Active Member

Of je het nu eens bent met dit bestuur of niet...het kan toch niet zo zijn dat je de ene week zegt dat de selectie op zaterdag wil spelen en dat die jongens daarna allemaal vertrekken. Het kan toch niet zo zijn dat je zegt in een persbericht dat 90% van de spelers in het eerst “echte UVV’ers” zijn en dat twee weken later je een vreemdelingenlegioen hebt met vier of vijf “echte UVV’ers” en dat je niet eens een compleet elftal kan opstellen, het kan toch niet zo zijn dat je zegt dat je klaar bent voor de toekomst en twee weken later tot de conclusie moet komen dat de onderbouw drie jaar selectieteams mist? Dan Ben Asbai zegt dat je 90% niet moet geloven geloof ik, hij communiceert alleen maar loze beloften die iedere keer niet waar blijken te zijn. 

ReageerCitaat
Geplaatst : 20/06/2020 8:14 pm
UVVmoetanders
(@uvvmoetanders)
Eminent Member

Man man man, het level blijf maar zakken. Het zou me niets verbazen als het AD in de gaten begint te krijgen welke Soap het is bij UVV. Mooi ook dat Asbai 'hoopt op versterking' terwijl je nu al 2 seizoenen een leegloop ziet waar je mede zelf voor verantwoordelijk bent. Hoop is zo mooi..

Inderdaad laat ook dit weer zien hoe groot de kloof is tussen bestuur en leden. Twee weken geleden stelt Asbai; "Spelen op zaterdag was een grote wens van de spelersgroep" en nu blijkt het team grotendeels op te stappen. Motivatie van het bestuur was dat ze "rust in de tent wilden"? Niet echt gelukt dus. Alleen hele bestuur opstappen zou voor rust zorgen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 22/06/2020 7:52 am

UVV, een club van deze tijd!

Blijf of de hoogte via 

onze socials of mail!