Forum

Een vereniging als UVV valt of staat met de leden. De leden zijn de club, ze betalen, zijn betrokken, bepalen de cultuur en moeten het warme clubgevoel hebben bij de vereniging. Wanneer dat stopt, zullen leden voor andere verenigingen kiezen. Dat hebben we vorig jaar gezien en we zien dat ook dit jaar weer een groot verloop te verwachten is.

Door leden weer centraal te zetten denken we dat de club de situatie zou kunnen keren. Het blijkt echter niet eenvoudig om een cultuuromslag binnen UVV te organiseren. Vandaar deze website en de vraag om jullie input in het forum.

Graag met respect voor ieders mening en zonder te schelden of te beledigen. Negatieve of beledigende opmerkingen verwijderen wij van dit forum.

Notifications
Clear all

Bestuur UVV voetbal treedt af  

  RSS
overuvvvoetbal
(@overuvvvoetbal)
Lid Admin

Op 10 juli 2020 heeft het huidige bestuur het volgende bericht geplaatst op de website van UVV:

https://www.uvv-voetbal.nl/bestuur-uvv-voetbal-treedt-af/

This topic was modified 5 maanden geleden by overuvvvoetbal
ReageerCitaat
Geplaatst : 10/07/2020 9:33 pm
UVVmoetanders
(@uvvmoetanders)
Eminent Member

Het is altijd triest als een bestuur zich genoodzaakt ziet om af te moeten treden.
Dat is nu niet anders.

Het is ook een gegeven dat initieel iedereen het beste voor heeft met de vereniging, zowel het bestuur, de leden en eventueel die personen die het uiteindelijk niet eens zijn met beslissingen die het bestuur neemt. Ook is het een gegeven dat er binnen een vereniging altijd verschillende belangen zijn, soms ook persoonlijk en soms op basis van eventuele status. Tot zover niets nieuws en niets wat niet op te lossen is.

De situatie veranderd wanneer besluiten dermate uit lijn liggen met belangen van de leden, dat er een uitloop ontstaat. Een natuurlijk verloop is er altijd, net als de komst van nieuwe leden. Wanneer er binnen 2 seizoenen meer dan 500 (voornamelijk) jeugdleden opstappen, voor een club met de omvang van UVV, dan gaat er iets niet goed. Veel van deze leden waren al jaren lid van de vereniging en vaak ook erg actief.

Als er vervolgens kritisch wordt gekeken naar het bestuur en het beleid om te evalueren waar de oorzaak ligt, dan worden de personen die hier wat mee willen monddood gemaakt. Dit is het moment waarop persoonlijke belangen conflicteren met het belang van de vereniging. Het bestuur noemt dit een groep "slechte verliezers". In hetzelfde bericht staat ook dat het bestuur zich genoodzaakt ziet om af te moeten treden.

Ik schaar mij even bij de groep "slechte verliezers". Deze groep heeft "het besturen onmogelijk gemaakt” volgens het bericht. Hoe heeft deze groep dat gedaan? Door exact het beleid te volgen dat het bestuur voor UVV geformuleerd had, waarin transparantie een belangrijke factor is. Transparantie naar de leden werd eerder door het bestuur afgestraft. Dat staat haaks op het beleid.

Het gevolg is dat er een openbaar forum en een openbare petitie komen waar kritisch gekeken wordt naar een aantal besluiten van het bestuur. Het bestuur heeft alle vrijheid om zelf te participeren op dit openbare forum en alles te weerleggen wat volgens het bestuur niet klopt. Dat kan zelfs anoniem als het bestuur dat wil. UVV heeft ook eigen kanalen om eventuele leugens en halve waarheden te weerleggen waar dat nodig zou zijn. Een inhoudelijke reactie van het bestuur komt er niet, buiten wat moddergooien.

De AVL wordt angstvallig beperkt en gesloten gehouden. Jeugdleden of vertegenwoordiging daarvan zijn niet welkom om te stemmen of invloed te hebben op de besluitvorming. Verzoeken om aanwezig te zijn bij de ALV worden geweigerd. Als leden door het bestuur zo aan de kant worden geschoven, dan is het logisch dat er uiteindelijk openbare (transparante) initiatieven komen. Het zou een volgend bestuur sieren om juist een openbaar forum te omarmen als blijk van transparantie.

De 'kleine groep koppensnellers die de club verzieken' zijn niet verantwoordelijk voor de totale leegloop onder de jeugd. Deze “kleine groep” is geen oorzaak maar een gevolg van een probleem wat het bestuur zelf niet wil zien of bespreken. De goede volgorde is dat de club werd verziekt, met als gevolg de leegloop, met als gevolg de kleine groep die dit bespreekbaar wil maken.

Wanneer het bestuur alleen oog lijkt te hebben voor een kleine groep oudere mannen en dat ten koste laat gaan van een hele grote groep bij de jeugd (waar juist de toekomst ligt), dan kloppen de prioriteiten niet. Daarmee is het aftreden van dit bestuur een stap in de goede richting.

Nu is er de hoop dat het volgende bestuur begint met het aanstellen van een goede jeugdvoorzitter. Binnen de jeugd is er de meeste leegloop en schade bij UVV ontstaan tijdens de afgelopen bestuursperiode. Ondanks het aanblijven van huidige jeugdvoorzitter is dit juist de positie die het meest ter discussie staat.

ReageerCitaat
Geplaatst : 12/07/2020 11:42 am

UVV, een club van deze tijd!

Blijf of de hoogte via 

onze socials of mail!